PRODUCTEN EN DIENSTEN

Onze werkzaamheden bestaan uit het onderhouden, repareren en vervangen van cv-ketels, radiatoren, geisers, boilers en gaskachels, aanleg gas- en waterleidingen. Wij werken specifiek voor particulieren en kleine bedrijven in een straal van 10 kilometer rondom Hillegom. Ook voor het plaatsen van (hybride) warmtepompen kunt u bij ons terecht.

CENTRALE VERWARMING

Om de levensduur van uw cv-installatie te verlengen en om uitval te voorkomen, heeft iedere installatie een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Door kleine problemen tijdig op te lossen, kan de schade in de meeste gevallen beperkt blijven. Daarnaast zijn wij  gespecialiseerd in de aanleg van nieuwe installaties en de renovatie van bestaande installaties. Onze ervaring en benodigde kennis stelt ons in staat om u te kunnen adviseren over de juiste ketel, boiler of radiator. Wij werken voornamelijk met de merken Nefit, Intergas, Bosch, Fasto, Radson, Dru, Pelgrim en Faber cv-ketels, geisers, gashaarden en gevelkachels.

WARMTEPOMPEN

Ook over lucht/water warmtepompen kunnen wij u alles vertellen, bij een warmtepomp kunnen de rendementen oplopen tot 500 %.
De belangrijkste voorwaarden om een warmtepomp rendabel te maken is:

  • beperk de warmtevraag, ( isoleren, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie  ( volgens de laatste eisen !! )
  • lage temperatuur verwarming ( vloerverwarming, lage temperatuur convectoren / radiatoren ).
  • op een ander manier "stoken" meer constant, weinig nachtverlaging.

Voor nieuwbouw heb je de mogelijkheid om "All Electric" te verwarmen, de warmtepomp dekt dan de volledige behoefte voor verwarming en warmwater.

Voor een bestaande woning komt eigenlijk alleen een Hybride Systeem in aanmerking, hier verwarmt de warmtepomp het grootste deel van het jaar en als deze het niet meer "trekt" dan springt de cv-ketel bij. Dit is ook voor warmwater de beste oplossing. Een warmtepomp is "maatwerk" de installatie en warmtepomp moeten op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor komen de aanschafkosten al snel uit op bedragen van € 7000,-- tot  € 15.000,--

 

 

 

 

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt in de meeste gevallen hernieuwbare energie uit de omgeving om je huis te verwarmen. De warmtepomp doet dit op een duurzame en efficiënte manier. Combineer je de warmtepomp met groene stroom of zonnepanelen, dan kun je zelfs volledig CO2-neutraal en/of energieneutraal verwarmen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen en bedrijven zich oriënteren op de aanschaf van een warmtepomp.

Wil jij weten waarom een warmtepomp zo efficiënt duurzaam is en hoe een warmtepomp precies werkt? In dit artikel leggen wij het je uit.

Bosch heat pump NL werking warmtepomp 1600x900px

Een warmtepomp haalt eenvoudig gezegd de warmte (of energie) uit de omgeving – bijvoorbeeld lucht, water of bodem – en geeft deze warmte binnenshuis af. Er zijn in principe  verschillende soorten warmtepompen:

  • Luchtwarmtepompen (lucht-waterwarmtepompen) halen warmte uit de buitenlucht.
  • Waterwarmtepompen (water-waterwarmtepompen) halen warmte uit het oppervlakte- of grondwater.

De versie tussenhaakjes wordt vaak als alternatieve benaming gebruikt. Hierbij wordt in het eerste deel de verwijzing gemaakt naar de bron en het tweede deel op het afgiftesysteem.

Bijvoorbeeld: Een lucht-waterwarmtepomp onttrekt warmte uit de lucht. In het afgiftesystem wordt deze warmte overdragen naar water. Het verwarmde water wordt vervolgens gebruikt om jouw woning te verwarmen, door middel van bijvoorbeeld een radiator of vloerverwarming.

De warmtepompen van Nefit Bosch kunnen overigens in de zomer ook voor verkoeling worden ingezet. Je afgiftesysteem moet hier wel geschikt voor zijn: heb je vloer- of wandverwarming dan werkt dit perfect. Op die manier geniet je van een koelere woning in de zomer maanden.

De duurzame werking van de warmtepomp: een beetje natuurkunde

De werking van de warmtepomp berust op de natuurkundige principes van verdampen en condenseren. Voor verdamping is warmte-energie nodig. Bij condensatie komt deze warmte-energie vervolgens weer vrij.

Het principe is voor alle drie types warmtepompen hetzelfde, maar in de uitleg gaan we voor het gemak even uit van een lucht-warmtepomp omdat die momenteel het meest wordt toegepast voor woningen.

In het schema wordt weergegeven hoe de warmtepomp werkt.

Het gesloten systeem is gevuld met een koudemiddel. Dit is een vloeistof met een laag verdampingspunt dat dient als transportmiddel voor de warmte. Het koudemiddel stroomt door de verdamper (1) waar het door de ‘’warmte’’ uit de aangezogen buitenlucht tot gas verdampt. De buitenlucht wordt aangezogen door middel van een of meerdere ventilatoren in de buitenunit.

Het gasvormige koudemiddel wordt vervolgens samengeperst in de compressor (2). Doordat de druk toeneemt, stijgt de temperatuur van het gas. Het hete gas condenseert vervolgens weer in de condensor (3) en geeft daarbij zijn warmte af aan het water in de cv-installatie (4). De cv-installatie geeft deze warmte weer af aan het afgiftesysteem. Dat is het cv-circuit, meestal in de vorm van vloerverwarming en/of radiatoren.

Het weer vloeibaar geworden koudemiddel stroomt via het expansieventiel (5) terug naar de verdamper, waarna de cyclus opnieuw start.

Op deze manier is het mogelijk de warmte uit de omgeving te concentreren en de woning te verwarmen en van warm water te voorzien.

2019 10 21 09h34 31

PELLETKACHELS

In pellet kachels worden kleine stukjes geperst hout verbrand, zijn eenvoudig te bedienen en behalen een hoog rendement. Een Duurzame warmtebron, goed voor het milieu en zuinig voor uw portemonnee.  (CO2 neutraal)  Werken automatisch door de ingebouwde elektronica en zijn volledig programmeerbaar en gemakkelijk te bedienen.

Pellet kachels zijn totaal niet te vergelijken met een houtkachel, maar geven wel dezelfde warmte en sfeer.  Indien goed geïnstalleerd heeft u een goede en veilige warmtebron voor bijverwarming of hoofdverwarming.

Opm.: Er is de laatste tijd veel ophef over de werking en veiligheid van Pellet kachels, echter bij een goede installatie van onder meer het rookgaskanaal en regelmatig goed onderhoud heeft u een probleemloos en veilig toestel!

24 UURS SERVICE

Daarnaast bieden wij vaste trouwe klanten weekeindservice om storingen te kunnen verhelpen. Door onze specialisatie kan dit meestal binnen 24 uur.

PRIJSLIJST ONDERHOUD

Bij een onderhoudsabonnement komen wij periodiek langs voor regulier onderhoud van het toestel afhankelijk van het afgesloten contract. Hierbij wordt specifiek gelet op de veiligheid en goede werking van het toestel volgens de voorschriften van de fabrikant, indien nodig aangevuld en rookgasmeting of branderdrukmeting. De storingstoeslag geldt alleen voor de ketel, externe onderdelen, zoals vulkranen, expansievat of gaskraan, vallen niet onder het abonnement, al wordt hier wel op gelet tijdens het reguliere onderhoud op goede werking.

De mate van onderhoud is afhankelijk van vele factoren, (gasverbruik, gezinssamenstelling, stookgedrag, grote installatie) meestal is onderhoud eens in de 2 jaar voldoende.     Voor de ventilatie-unit is een in de 2 jaar voldoende.

Het onderhoud wordt uitgevoerd conform de nieuwe "Gasketelwet" waarbij de veiligheid van het toestel, rookgasafvoeren en appendages hoog in het vaandel staat.

A: Jaarlijks onderhoud voor € 175,--  afhankelijk van het toestel.

B: Jaarlijks onderhoud inclusief storingstoeslag voor € 225,-- per jaar (met een maximum van 15 jaar).

C: 2 jaarlijks onderhoud voor € 175,-- afhankelijk van het toestel

D: 2 jaarlijks onderhoud inclusief storingstoeslag voor € 150,-- per jaar (met een maximum van 15 jaar)

E: 2 jaarlijks onderhoud van ventilatie unit voor € 35,-- per keer ( in combinatie met cv ketel )

De kosten van onderdelen worden apart berekend.

Opm: toestellen jonger dan 5 jaar en die niet door  ons zijn geplaatst nemen wij niet aan  voor onderhoud! (neem contact op de diegene die het toestel heeft geplaatst)

 

× Neem contact op via WhatsApp.